De inspiratie van … Studio Kvinna!

Inspiratie blijft voor Femke van Studio Kvinna iets magisch. De ene keer is het ver te zoeken, maar soms stroomt ze er van over en denkt ze bij alles wat ze ziet: “Daar wil ik wat mee!” Dan maakt ze er een foto van, die ze later gebruikt als basis voor een tekening. Of de foto zelf duikt uiteindelijk op als print. Het zijn de kleine, insignificant lijkende dingen die ze tegenkomt terwijl ze langs de grachten van Amsterdam struint of scènes die zich voordoen op de camping of in de supermarkt.

Inspiratie komt voor Femke ook wel eens uit een boekje. Zo vindt ze het heel fijn om door oude handwerkboeken te bladeren; de kneuterigheid, de felle kleuren en de simpele patronen doen het ‘em. Er staan vaak hele creatieve dingen in, variërend van gemacramede plantenhangers (hoe hip) tot geborduurde kussenhoezen en van droogboeketten tot cadeautjes van brooddeeg, je weet wel, dat zoute spul van de basisschool.

Op haar werkkamer heeft Femke verschillende werken, veelal ansichtkaarten, van illustratoren verzameld. Terugkerend thema hierin is vooral natuur. “Ik word zo blij van de tekeningen van bijvoorbeeld Dick Vincent, Merlijne Marell en Lieke van der Vorst. Alle drie hebben ze een andere stijl, wat mij weer inspireert om mijn eigen weg te gaan.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s